NEW

Wat is een wandbeugel en waarom heb je het voor nodig?

Als je ouder wordt of wat minder mobiel bent, dan kan het nog wel eens moeite kosten om op te staan vanaf het toilet. Het kan ook voorkomen dat je wat vaker je evenwicht verliest in de douche. Een wandbeugel zou dan een perfecte oplossing zijn! Maar wat is een...

Hoe realiseer ik een slaapkamer op de begane grond?

Als je een slaapkamer hebt op de begane grond, dan zou je voor altijd thuis kunnen blijven wonen. Dit is aantrekkelijk voor senioren en mensen die een verminderde mobiliteit hebben. Het is verstandig om hier al over na te denken voordat het echt nodig is. Het is...

Licht in huis halen: Hoe moet dat?

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe vaak je overdag het licht aandoet om comfortabel te kunnen wonen en werken? Niet alleen gaat je energierekening hier enorm van omhoog, je laat het natuurlijke daglicht ook nog eens onbenut, terwijl dit geheel gratis is. Het heeft...

Installeren van Domotica oplossingen

Heb je wel eens gehoord van Domotica oplossingen? Door middel van elektronica kun je het wonen in huis met deze oplossingen makkelijker maken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de verlichting automatisch geregeld wordt, de verwarming vanzelf hoger gaat of een...

Hoe kan ik zelf drempels vervangen?

Een drempel is voor de meesten van ons een simpele verhoging in huis, we stappen er onbewust overheen. Dat geldt echter niet voor iedereen, de drempel kan namelijk een moeilijk te nemen hindernis zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten....

Hoe kan ik een doorgang verbreden in mijn woning?

Wil je een doorgang verbreden in je woning? Dat is een onderhoudsklus waar een hoop bij komt kijken. Niet alleen is het een hoop werk, je moet ook secuur en goed te werk gaan. De muur kan namelijk een draagmuur zijn. Het leggen van een latei is daarom onmisbaar om de...

Hoe moeten deuren verbreed worden en kan ik het zelf doen?

De deuren in jouw woning kunnen te smal zijn wanneer iemand in een rolstoel zit. Deuren verbreden is dan één van de aanpassingen die je in de woning moet doen om comfortabel en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Er komt echter heel veel kijken bij het verbreden van...

Bediening van de zonwering

Tijdens de warme zomermaanden houdt zonwering, zoals rolluiken, de zon buiten, waardoor je woning beschermd wordt tegen oververhitting. Tijdens de koude wintermaanden zorgt de zonwering voor extra isolatie. Tussen het raam en de rolluik zit een luchtbuffer die zorgt...

Bediening gordijnen en rolluiken; waarop letten?

Elektrische gordijnen zijn een heel erg handige toepassing van domotica. Bij het plaatsen van elektrische gordijnen hoef je je stoel niet meer uit te komen om je gordijnen open of dicht te doen. Dit is ideaal als je wat minder mobiel bent. Welke types elektrische...

Een badkamer op de begane grond

Er kunnen verschillende redenen zijn om een badkamer op de begane grond van je woning te hebben. In een ideale situatie zou de badkamer zich bevinden op dezelfde verdieping als de slaapkamer én het leefgedeelte van het huis. In veel gevallen is dit niet het geval; de...

085 - 070 28 55

Tien tips om je ramen te lappen

Wil je jouw ramen eens grondig lappen? Dan is het wel zo gemakkelijk dat je weet hoe en wanneer je dit het beste kunt doen en welke producten je hier het beste voor kunt gebruiken. Het is zonde als je enorm je best doet en het gewenste resultaat blijft uit. In dit blog zetten we daarom tien tips voor je op een rijtje, die ervoor zorgen dat jouw ramen binnen no time stralend en streeploos schoon worden.

Tip 1. Kleine ramen wassen zonder sop

Voor kleine ramen heb je geen sop nodig; je kunt hiervoor gewoon een microvezeldoek en een polijstdoek gebruiken. Makkelijk, want zo heb je geen gedoe met emmers met water en trekkers die net niet passen.

Om kleine ramen schoon te maken maak je de microvezeldoek nat (je hoeft hier geen sopje voor te gebruiken) en poets je de ramen zachtjes. De structuur van de microvezeldoek zorgt ervoor dat het vuil zich optimaal vast hecht. Je hoeft dan ook helemaal geen kracht te zetten tijdens het poetsen.

Met de polijstdoek kun je het glas streeploos droog vegen. Je hoeft niet door te vegen tot het raam helemaal droog is, want de restanten vocht drogen op zonder vlekken. Ook als de droogdoek een beetje vochtig is geworden na een aantal ramen, kun je hem nog steeds gebruiken. Het resultaat blijft hetzelfde.

Je kunt de combinatie van microvezeldoek en polijstdoek ook perfect gebruiken voor spiegels, de ruiten van je auto, kookplaten, kranen, de deur van de oven en de glazen douchewand.

ramen laten lappen

Tip 2. Was je ramen op een bewolkte dag

Pas als de zon schijnt zie je vaak hoe vuil de ramen zijn en krijg je direct motivatie om de ramen te lappen. Toch kun je beter niet beginnen aan het schoonmaken van je ramen als het zonnig is. Als de zon schijnt drogen de ramen sneller op en kunnen er strepen op het glas ontstaan. Wil je toch graag de ramen lappen? Wacht dan tot het bewolkt is.

Tip 3. Hoe kun je de ramen het best polijsten?

Ben je klaar met het lappen van de ramen en zie je na afloop toch nog strepen? Je kunt deze het beste verwijderen door gebruik te maken van een oude krant. Maak een prop van de krant en wrijf deze zachtjes over de strepen op het raam. Het is een perfecte en goedkope manier om je ramen streeploos schoon te krijgen.

Tip 4: Investeer in een goede raamwisser

Vind je het ook zo irritant wanneer de raamwisser strepen achterlaat op je schoongepoetste ramen? Als een raamwisser zijn werk niet goed doet is bijna al je schoonmaakwerk voor niets geweest. Investeer daarom in een raamwisser van goede kwaliteit. Doe je dit niet, dan krijg je alleen maar extra strepen op je ramen.

Tip 5. Droog je ramen van boven naar beneden

Als je onderaan begint met het droogzemen van je ramen, dan is de kans groot dat er vuile druppels over je schone glas naar beneden glijden. Dat wil je natuurlijk niet! Begin daarom altijd bovenaan met het droogzemen van de ramen.

Ramen lappen

Tip 6. Vergeet de hoekjes van je ramen niet

Wil je je ramen echt goed schoonmaken, vergeet dan niet om ook de hoekjes van de ramen goed te drogen. Vaak blijft er vocht achter in de hoeken van de ramen. Dit trekt vuil aan en het kan zich nestelen in het houtwerk. Om deze hoekjes goed droog te krijgen kun je het beste gebruik maken van wattenstaafjes. Het vocht wordt direct geabsorbeerd door het kleine watje met als resultaat dat de hoekjes direct kurkdroog zijn.

Tip 7. Was je ramen met regenwater

Als je een regenton in je tuin hebt, dan kun je dit water perfect gebruiken om je ramen mee te lappen. In regenwater zit geen kalk en dat is een groot voordeel. Kalk veroorzaakt namelijk de strepen op je ramen. Dus wil je streeploze ramen en besparen op je waterkosten? Gebruik dan gewoon regenwater om je ramen te lappen.

Tip 8. Vogelpoep van je ramen verwijderen

Vogelpoep op je raam; is er iets dat onsmakelijker is dan dat? Als het er al een tijdje op zit is het vaak ook helemaal uitgehard, wat het een stuk lastiger maakt om te verwijderen. Je kunt de vogelpoep het beste verwijderen vóórdat je de ramen gaat lappen. De makkelijkste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een vochtig stukje keukenpapier. Plak dit op het raam waar de vogelpoep zit en laat het vijf minuten zitten. Na deze vijf minuten kun je heel gemakkelijk de poep verwijderen en er blijven geen krassen achter.

Tip 9. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

Je hebt misschien de neiging om veel schoonmaakmiddel te gebruiken als je ramen heel erg vies zijn, maar dit kun je beter niet doen. Teveel schoonmaakmiddel zorgt er namelijk voor dat er strepen ontstaan op de ramen. Je hebt voldoende aan een klein scheutje schoonmaakmiddel.

Tip 10. Vergeet de kozijnen niet schoon en droog te maken

Tot slot; vergeet niet om ook de kozijnen goed droog te maken. Het vuil van de ramen komt op de kozijnen terecht en zal zich daar hechten als je de kozijnen niet droogt.

Laat je ramen lappen

Ben je om wat voor reden dan ook niet in staat om zelf je ramen te lappen? Laat het dan doen door Gezellig Werkt Onderhoud. Wij zijn er speciaal voor senioren en mensen die minder mobiel zijn. je kunt ons inhuren voor allerlei klussen in en rondom het huis, zoals het lappen van de ramen, het maaien van het gras en het schoonmaken van het dak. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van Gezellig Werkt Onderhoud staat voor je klaar!

Previous

Next

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *