NEW

Wat is een wandbeugel en waarom heb je het voor nodig?

Als je ouder wordt of wat minder mobiel bent, dan kan het nog wel eens moeite kosten om op te staan vanaf het toilet. Het kan ook voorkomen dat je wat vaker je evenwicht verliest in de douche. Een wandbeugel zou dan een perfecte oplossing zijn! Maar wat is een...

Hoe realiseer ik een slaapkamer op de begane grond?

Als je een slaapkamer hebt op de begane grond, dan zou je voor altijd thuis kunnen blijven wonen. Dit is aantrekkelijk voor senioren en mensen die een verminderde mobiliteit hebben. Het is verstandig om hier al over na te denken voordat het echt nodig is. Het is...

Licht in huis halen: Hoe moet dat?

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe vaak je overdag het licht aandoet om comfortabel te kunnen wonen en werken? Niet alleen gaat je energierekening hier enorm van omhoog, je laat het natuurlijke daglicht ook nog eens onbenut, terwijl dit geheel gratis is. Het heeft...

Installeren van Domotica oplossingen

Heb je wel eens gehoord van Domotica oplossingen? Door middel van elektronica kun je het wonen in huis met deze oplossingen makkelijker maken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de verlichting automatisch geregeld wordt, de verwarming vanzelf hoger gaat of een...

Hoe kan ik zelf drempels vervangen?

Een drempel is voor de meesten van ons een simpele verhoging in huis, we stappen er onbewust overheen. Dat geldt echter niet voor iedereen, de drempel kan namelijk een moeilijk te nemen hindernis zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn of in een rolstoel zitten....

Hoe kan ik een doorgang verbreden in mijn woning?

Wil je een doorgang verbreden in je woning? Dat is een onderhoudsklus waar een hoop bij komt kijken. Niet alleen is het een hoop werk, je moet ook secuur en goed te werk gaan. De muur kan namelijk een draagmuur zijn. Het leggen van een latei is daarom onmisbaar om de...

Hoe moeten deuren verbreed worden en kan ik het zelf doen?

De deuren in jouw woning kunnen te smal zijn wanneer iemand in een rolstoel zit. Deuren verbreden is dan één van de aanpassingen die je in de woning moet doen om comfortabel en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Er komt echter heel veel kijken bij het verbreden van...

Bediening van de zonwering

Tijdens de warme zomermaanden houdt zonwering, zoals rolluiken, de zon buiten, waardoor je woning beschermd wordt tegen oververhitting. Tijdens de koude wintermaanden zorgt de zonwering voor extra isolatie. Tussen het raam en de rolluik zit een luchtbuffer die zorgt...

Bediening gordijnen en rolluiken; waarop letten?

Elektrische gordijnen zijn een heel erg handige toepassing van domotica. Bij het plaatsen van elektrische gordijnen hoef je je stoel niet meer uit te komen om je gordijnen open of dicht te doen. Dit is ideaal als je wat minder mobiel bent. Welke types elektrische...

Een badkamer op de begane grond

Er kunnen verschillende redenen zijn om een badkamer op de begane grond van je woning te hebben. In een ideale situatie zou de badkamer zich bevinden op dezelfde verdieping als de slaapkamer én het leefgedeelte van het huis. In veel gevallen is dit niet het geval; de...

085 - 070 28 55

Bad vervangen door inloopdouche; waar moet je aan denken?

Als je badkamer te klein is om een extra douche te plaatsen naast het bad, dan kun je ervoor kiezen om het bestaande zitbad af te breken en deze te vervangen door een inloopdouche. Er kunnen verschillende redenen zijn om dit te doen; een inloopdouche heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van een bad. De veiligheid is misschien wel één van de belangrijkste redenen. Je kunt gewoon uit de douche stappen, in plaats van over een gevaarlijke badrand te stappen.

Voor ouderen of mensen die minder mobiel zijn is een inloopdouche natuurlijk noodzakelijk, maar ook jonge gezinnen met kinderen hebben baat bij een inloopdouche. Kinderen kunnen bijvoorbeeld samen met hun ouders onder de douche stappen om gewassen te worden, dit bespaart veel tijd.

Daarnaast is een inloopdouche makkelijk schoon te maken. De douchewand en de glazen deur kunnen rechtstaand schoongemaakt worden. In je badkuip kruipen, met kans op uitglijden en beschadigingen, is dan voorgoed verleden tijd. Een inloopdouche kan tegenwoordig al in één dag geplaatst worden.

inloopdouche ipv bad

Een inloopdouche plaatsen; de voorbereiding

Voordat je een inloopdouche kan plaatsen zul je een aantal zaken moeten voorbereiden. De oude badkuip moet namelijk eerst uitgebroken worden. Deze kun je dan vervangen door een inloopdouche. Je kunt dit werk het beste laten uitvoeren door een aannemer die gespecialiseerd is in het renoveren van badkamers.

Het is ook belangrijk om te bepalen hoeveel personen de inloopdouche tegelijk gaan gebruiken in de toekomst. Dit bepaalt namelijk hoe groot de inloopdouche moet worden. Wat is het budget dat je maximaal wilt en kunt besteden? Het heeft geen nut om je blind te staren op allerlei luxe opties als dit financieel niet haalbaar is.

Heb je een beetje een idee wat je wilt? Ga dan op zoek naar verschillende inloopdouches en kijk wat het beste bij jouw badkamer stijl past.

Ga op zoek naar een aannemer

Als je weet wat je wilt, dan kun je op zoek gaan naar iemand die de klus voor jou uit kan voeren. Je kunt verschillende offertes opvragen en prijzen vergelijken. Wanneer je iemand hebt gevonden, dan zul je van tevoren zelf een aantal werkzaamheden moeten uitvoeren.

Als jouw badkamer op de eerste verdieping ligt, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een vlotte doorgang. Verplaats dus tijdelijk alles wat in de weg zou kunnen staan. De badkamer zelf moet ook helemaal vrij zijn, zodat de aannemer vlot kan werken. Je kunt de vloer en de badkamermeubelen beschermen met een beschermfolie. Daarnaast dien je de waterkranen af te sluiten om lekkages te voorkomen.

Inloopdouche met douchebak

Wil je niet direct je hele badkamer renoveren? Dan kun je er ook voor kiezen om enkel het bad te vervangen door een kant-en-klare inloopdouche met douchebak.

In dat geval wordt het bad uitgebroken en wordt een douchecabine met een lage inloopdouchebak geplaatst op een effen ondergrond. Je kunt kiezen voor een douchebak met opstap of zonder opstap. De bestaande waterafvoer kan in dit geval hergebruikt worden.

Vervolgens worden de wanden op de douchebak geplaatst. Deze kunnen bestaan uit een combinatie van glazen en kunststof panelen. Je hebt de keuze tussen draaideuren of glazen schuifwanden. Je kunt de afmetingen van de douchecabine helemaal zelf bepalen. Wat zijn jouw wensen? Een grotere douchecabine geeft wat extra comfort en meer bewegingsruimte. Je moet hier natuurlijk wel ruimte voor hebben in je badkamer. Als je wat meer luxe wilt, dan zou je de douchecabine kunnen uitrusten met verschillende wellness opties, zoals bijvoorbeeld hydromassage of infrarood.

Een inloopdouche met vloer-, en wandtegels

Als je het bad wilt vervangen door een inloopdouche met vloer-, en wandtegels, dan vraag dit om een juiste aanpak. Alleen een aannemer kan dit werk op de juiste manier uitvoeren. Het realiseren van een inloopdouche met vloer-, en wandtegels zal wat meer tijd in beslag nemen. Je hebt namelijk te maken met de droogtijd van chape en tegellijm.

Als er nog oude muurtegels rondom het bad zitten, dan zullen deze allereerst verwijderd worden met een vlakke beitel. Daarna wordt de oude omkasting van het bad uitgebroken. Eerst worden de oude afvoerleidingen ontkoppeld en vervolgens wordt de oude badkuip uitgebroken. Daarna wordt de badkamerkraan ontkoppeld en kan de nieuwe afvoerleiding worden aangesloten. Vervolgens wordt de muurplaat bevestigd en kan koud en warm water worden aangesloten.

Je kan ervoor kiezen om de inloopdouchebak te plaatsen op de vlakke vloer of om vloertegels te plaatsen. De ondergrond moet daarvoor wel mooi vlak zijn en het water moet kunnen aflopen naar de douchegoot. De vloer heeft dus een lichte hellingsgraad nodig.

Inloopdouche laten plaatsen

Het is niet eenvoudig om een badkuip af te breken en te vervangen door een inloopdouche. Je kunt ervoor kiezen om verschillende aannemers met elkaar te vergelijken en offertes op te vragen, maar je kunt ook eens contact opnemen met Gezellig Werkt Onderhoud.

Gezellig Werkt Onderhoud is er speciaal voor senioren en mensen die wat minder mobiel zijn. We kunnen helpen met allerlei klussen in en rondom het huis, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een inloopdouche, maar ook voor simpele klussen staan wij voor je klaar. Denk dan bijvoorbeeld aan het repareren van een lekkende kraan of het schoonmaken van de dakgoten. Wil je hier meer informatie over? Of ben je benieuwd wat we nog meer voor je zouden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Previous

Next

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *